Nieuws

Regenachtige maar succesvolle Damloop 2018

In het weekend van 22 en 23 september klonk het startschot voor een van de bekendste en leukste hardloopevenementen van Nederland: de Dam-tot-Damloop! Of het nu ’s avonds de 8 kilometer of de 16 kilometer overdag is: meedoen en finishen is een prachtige prestatie. Zeker in de editie van 2018, die  koud en compleet verregend was. De sfeer langs het parcours was echter warm, zoals vanouds.

Ruim 30 hardlopers, waaronder ook de bestuursleden van Anak, hebben echter een buitengewone prestatie neergezet: zij hebben namens Stichting Anak meegelopen! Door kaarten van ons te kopen en zich te laten sponsoren hebben ze flink wat geld binnengehaald voor ons studiebeurzen programma. Vlak voor het startschot verzamelen de sportievelingen zich voor een kennismakings- en fotomoment. Onze trouwe vrijwilligers, in herkenbare Anak-shirts gestoken, zorgden voor de extra binding. Na afloop zocht een groot deel van de deelnemers elkaar op en is er in een warm café nagepraat over de ‘ontberingen’ tijdens de loop.

De Dam-tot-Damloop 2018 heeft ons maar liefst 1800 euro opgeleverd! We willen iedereen super bedanken voor het trotseren van de elementen voor ons goede doel. Een paar mensen willen we met name bedanken: onze bijzondere dank gaat uit naar Dave van den Bosch, die met maar liefst 20 werknemers van zijn bedrijf aquasafe deelnam en na afloop zijn ouderlijk huis beschikbaar stelde voor een bruisende “après-courir”, en Caglar Kanber, die een prachtig bedrag aan sponsorgeld bij elkaar heeft gebracht. En natuurlijk onze vrijwilligers, Lin Gab Gabbaoan, Kathlyn Criste, Aileen Rivera Aja en Mark Mulder. De laatste twee waren verhinderd, maar hebben een mooie donatie gedaan.

Volgend jaar weer? Voor Stichting Anak is dat geen vraag, want we hebben voor 2019 weer startbewijzen.  Voor veel deelnemers bleek het ook geen vraag: zij doen volgend jaar weer mee voor Anak!