Studiebeurzen

Donation Goal For This Project is €15.000
26% Donated/€11.000 To Go
Donate Now

Stichting Anak Filippijnen biedt kinderen uit sloppenwijken een studiebeurs aan om hun middelbare school af te maken en/of een vervolgopleiding te doen. Stichting Anak Filippijnen is ervan overtuigd dat kinderen door middel van onderwijs de cirkel van armoede kunnen doorbreken.

Holistische benadering We geloven in een brede aanpak. We bieden kinderen niet alleen een studiebeurs, maar er is ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, thuissituatie en betrokkenheid bij de stichting.

Pay back service Stichting Anak Filippijnen gelooft niet in ‘pampering’. Scholieren hebben eigen verantwoordelijkheid. Een belangrijk aspect van het studiebeurzen programma is de zogenoemde ” Pay back service”. In principe is de verstrekte studiebeurs een zachte lening. De Anak alumni betalen naar draagkracht hun studiebeurs terug en dragen tijdens hun studie bij in de vorm van vrijwilligerswerk. Ze helpen in de bieb voor straatkinderen, organiseren activiteiten voor elkaar, ontvangen buitenlandse gasten en houden ook het kantoor schoon. Graduate programma Onderdeel van ons programma is de scholieren voorbereiden op de arbeidsmarkt. Na het succesvol voltooien van een vervolgopleiding worden de scholieren voorbereid op de arbeidsmarkt met behulp van sollicitatietraining. Er wordt aandacht besteed aan presentatie, Engels en het schrijven van brieven.