FAQ

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met donaties?

Stichting Anak Filippijnen streeft ernaar om de donaties direct bij kansarme kinderen in de Filippijnen terecht te laten komen. Kinderen in de Filippijnen krijgen ook geen geld in handen. De schoolkosten worden direct aan de schoolinstellingen betaald.

Hoeveel blijft er aan de strijkstok hangen?

Stichting Anak Filippijnen streeft ernaar om 100% giften bij de kinderen terecht te laten komen door onze overhead kosten te beperken tot een minimum. Onze overheadkosten in Nederland zijn erg laag. Er is in Nederland geen kantoor en iedereen werkt op vrijwillige basis. Er wordt zoveel mogelijk digitaal gewerkt, zodat administratiekosten tot een minimum beperkt worden.

In de Filippijnen is er een kantoor-studiecentrum voor de scholars. Het project wordt gerund door vrijwilligers en twee betaalde krachten.

Wat is het verschil tussen Anak Nederland en Anak Filippijnen?

Stichting Anak Filippijnen is een Nederlandse organisatie. Wij houden ons voornamelijk bezig met fondsenwerving om de projecten in de Filippijnen te kunnen financieren.

Stichting Anak Negros Inc. in de Filippijnen houdt zich uitsluitend bezig met het uitvoeren en monitoren van de onderwijsprojecten. Fondsenwerving wordt ook in de Filippijnen gedaan, maar op veel kleinere schaal.

Is de studiebeurs een gift?

Stichting Anak Filippijnen verstrekt studiebeurzen aan getalenteerde kinderen in de Filippijnen.

Grotendeels is dit een gift, echter de studiebeurs brengt ook plichten met zich mee, die scholars tijdens hun studie moeten voldoen. Zij die later een goede baan vinden, helpen financieel waar het mogelijk is. Vaak in de vorm van een jaarlijkse donatie.

Eenmalige donatie of vaste donateur?

Alle kleine beetjes helpen dus grote of kleine donaties zijn van harte welkom.

Echter, op vaste donateurs kunnen we rekenen en kunnen we de verplichtingen met de Filippijnen aan. U kunt ook vaste donateur worden met een jaarlijks bedrag of een klein maandbedrag. Er zijn legio mogelijkheden. Opzeggen is ten allen tijde mogelijk.

Kan ik vrijwilligerswerk/stage doen?

Stichting Anak Filippijnen staat open voor vrijwilligers en stage zowel in Nederland als in de Filippijnen. Echter, sturen wij weinig mensen naar de Filippijnen en wordt er streng gescreend. In Nederland kunnen wij altijd vrijwilligers gebruiken voor korte klusjes, terugkerende jaarlijkse activiteiten of bestuurlijke ondersteuning, maar ook workshops.