Nieuws

Scholieren van het Calandlyceum bezoeken de Filippijnen

In het kader van een exposure reis bezochten negen middelbare scholieren van het Calandlyceum uit Amsterdam onze stichting in de Filippijnen. Deze groep leerlingen had zich het gehele jaar al ingezet om verschillende activiteiten te organiseren om geld op te halen voor onderwijs van kinderen in de Filippijnen. Geen luxe hotels voor deze stoere scholieren maar gewoon bij onze scholars thuis logeren op een eenvoudig matje op de grond in een van de vele sloppenwijken van de stad.

Waarom zou je een deel van de zomervakantie in een sloppenwijk gaan slapen? Deze groep leerlingen stond open om te leren van leeftijdsgenoten in moeilijke omstandigheden in de Filippijnen. Ze leerden dat gelukkig zijn niet alleen met materiële zaken heeft te maken, al maken een fatsoenlijk huis en voldoende inkomen het leven makkelijker.

Ben jij of jouw school geÏnteresseerd in een exposure reis naar de Filippijnen kijk dan eens op onze pagina over scholieren en studenten reizen naar de Filippijnen. In mei 2019 staat er weer een scholieren reis op het programma.