Nieuws

Online les in de sloppenwijken van Bacolod….

COVID-19 ontregelt ook het gewone leven op de Filippijnen. Momenteel is het een van de meest getroffen landen in Zuid-Oost Azië. het vliegverkeer tussen de hoofdstad en de andere eilanden is moeizaam en veel vluchten worden steeds gecancelled.  Een positief berichtje is dat de scholen per 1 september gaan starten. Helaas niet face-to-face maar online. Het schooljaar begint normaliter op 1 juni in de Filippijnen, maar vanwege COVID-19 is de start van het schooljaar verschoven naar september. De Filippijnse president wil reguliere klassen pas laten starten als er een vaccin is gevonden.

Wat betekent dit voor Anak scholars?

Onze scholars wonen in sloppenwijken en beschikken niet over een eigen laptop. Onze college studenten beschikken vaak wel over een (2e hands) smartphone. De scholars die een smartphone hebben proberen zo goed als het kan op deze manier online lessen te volgen. Nu ze thuis zitten besparen ze reisgeld uit en dit geld wordt gebruikt om extra wifi load in te kopen voor hen.

 

Thuis leren is een hele uitdaging

Thuis leren is een hele uitdaging

Ouders halen het lesmateriaal op bij Edwin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de high school en primary leerlingen is het een stuk lastiger. Ouders moeten vaak hun kinderen helpen bij het thuis leren en vaak hebben zij weinig onderwijs gehad en moeten ze werken om het gezin te voorzien. Oud scholar Edwin Segovia is een van de hoofddocenten op een public school in een hele arme wijk. Hij legt uit dat de overheid kinderen uit sloppenwijken probeert te bereiken via radiolessen, lesbrieven via email als ze daar toegang tot hebben en het maken van wekelijkse lespakketten die worden uitgeprint en uitgedeeld aan de kinderen. Edwin zegt dat 80% van de kinderen in de sloppenwijken geen toegang heeft tot online leren. De docenten betalen zelf voor het printen en kopiëren van het lesmateriaal, want de overheid heeft hier geen budgetten voor.

Oud Anak scholar Edwin Segovia betaalt zelf het lesmateriaal voor de leerlingen

Docenten overleggen online

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Anak zoekt manieren om de kinderen in de Filippijnen zoveel mogelijk te ondersteunen met toegang te verschaffen tot de online lesomgeving. Je kunt docenten als Edwin en onze scholars helpen met een kleine bijdrage op NL25 INGB 0009 2756 80. Op deze manier kunnen ze vol vertrouwen het nieuwe schooljaar starten.