Nieuws

Lockdown in Bacolod

Rijst staat klaar om uitgedeeld te worden

De Corona crisis heeft ook de Filippijnen met haar 7000 eilanden bereikt. Er is geen verkeer (boot of vliegtuig) mogelijk tussen de eilanden. De inwoners worden geacht het huis slechts een keer per week te verlaten voor boodschappen. Voor de families van onze scholars betekent dit dat de ouders niet kunnen werken. De ouders werken vaak in de informele sector en niet werken is simpelweg geen inkomen. Dit leidt binnen een paar dagen al tot problemen in gezinnen om in de dagelijkse behoeften te voorzien.

Anak deelt om de week extra voedsel uit aan de families van onze scholars. Rijst en groenten. In augustus kunnen de kinderen waarschijnlijk weer naar school. Het online learning model wat scholen in de rest van de wereld doen is onmogelijk in de Filippijnen. De leerlingen hebben thuis geen computer dus dat ligt nu helemaal stil. Helaas kunnen nu de geplande reizen naar de Filippijnen van het Vossius uit Amsterdam en de WISS uit Shanghai niet doorgaan. Deze zijn uitgesteld tot volgend jaar. Hopelijk verbetert de situatie in de Filippijnen snel. Ze hebben een strenge lockdown omdat de Filippijnen niet over voldoende materialen beschikt voor haar medisch personeel en niet de faciliteiten.

Filippijnse gezinnen door Coronavirus zonder inkomen

Wil je extra steun bieden aan arme gezinnen in de Filippijnen? Kleine bijdragen voor de tijdelijke extra voedsel ondersteuning is welkom: NL 25INGB0009275680. Dankjewel.