Nieuws

Gelukkig in Kuwait als oppas

bonnaBonna Borromeo, oud Anak scholar en heeft de koksopleiding voltooid. Ze komt uit een arm gezin en zij en haar zus werden door haar vader opgevoed. Haar moeder was overleden toen ze klein was. Haar vader had moeite de meiden te onderhouden van zijn baantje als fietstaxichauffeur. Dit verdient maar 2 euro per dag. Gelukkig kon Bonna haar opleiding voltooien met behulp van Anak. Daarna vond ze al gauw werk in een biologisch restaurant in Bacolod. Het geld dat ze verdiende was niet voldoende voor een goede toekomst voor haar zoon.

Inmiddels is Bonna alleenstaande moeder van een zoontje van 5 jaar. Ze heeft hem nu al 2 jaar niet gezien. Skype is lastig qua tijdsverschil en te emotioneel.

Twee jaar geleden besloot Bonna om naar Kuwait te vertrekken. Hier kon ze als oppas aan het werk voor een familie. Met het geld kan ze haar zoontje straks naar school sturen. Hij is alles voor haar en voor hem kan ze zichzelf wegcijferen. Haar ex-man en haar ouders zorgen voor haar zoontje. Ze voelt zich gezegend dat ze dit kan doen, ook al is het erg moeilijk en hard werken. Bonna werkt 7 dagen per week voor 270 euro per maand. Ze past op 4 kinderen en is blij met het aardige gezin waar ze is terecht gekomen. Met feestdagen krijgt ze vrij. Binnenkort loopt haar contract af en gaat ze terug naar de Filippijnen. Eerst wil ze tijd met haar zoon doorbrengen…..