Straatkinderen

Donation Goal For This Project is €12.000
41% Donated/€7.000 To Go
Donate Now

In de Filippijnen zijn er ontzettend veel straatkinderen. Sommigen wonen op straat, anderen worden opgevangen in een tehuis of wonen in een sloppenwijk. Anak steunt met name kinderen in sloppenwijken.

Er zijn twee typen straatkinderen. Kinderen die wel een thuis hebben in een sloppenwijk, maar een groot deel van de dag op straat doorbrengen met bedelen of produkten te verkopen. En je hebt kinderen wiens thuis ook op de straat is. Anak steunt met name kinderen uit sloppenwijken. Kinderen zonder thuis en zonder ouders worden opgevangen in een tehuis zoals Home of Hope, waar Anak helpt door het sponsoren van het jaarlijkse zomerkamp en het verstrekken van studiebeurzen aan getalenteerde kinderen.

Achtergrond van Anak scholars
De Anak scholars komen allemaal uit sloppenwijken en leiden geen gemakkelijk leven. De dagelijkse ‘struggle for life’ die hun ouders en zijzelf dagelijks voeren, drukt een stempel op deze kinderen. Onderwijs is voor hen niet weggelegd, alleen lagere school vaak. Dit is gratis. De jongeren uit de sloppenwijken krijgen niet de kans om zichzelf en hun talenten te ontplooien Onderwijs biedt kinderen een uitweg uit de armoede en uitzicht op een betere toekomst. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor het gehele gezin en het toekomstige gezin. Stichting Anak Filippijnen richt zich op kansarme kinderen, die gemotiveerd en getalenteerd zijn en heeft daardoor een erg hoog slagingspercentage.

Een kans op een betere toekomst
Stichting Anak Filippijnen geeft een kans om naar school te gaan. De kinderen van vandaag zijn de volwassenen van morgen en Stichting Anak Filippijnen meent dat deze jongeren een verschil kunnen maken. Voor zichzelf, maar ook voor anderen.

Door ons studiebeurzen pakket aan te vullen met vaardigheidstrainingen, cursussen en coaching, zijn de scholieren beter in staat om uit hun schooltijd te halen wat erin zit en deze lessen te gebruiken om aan de cirkel van armoede te ontsnappen.